Třetí ročník Perníkové 24 je u konce

Třetí ročník čtyřiadvacetihodinového charitativního závodu „Perníková 24“ skončil. Z pohledu pořadatele vyšlo ideální počasí – první kapky se objevily poté, co do cíle dojel poslední závodník. Sobotní horko ale nebylo na výkonech rozhodně znát. Na letošní závod se přihlásilo 151 závodníků ve čtyřech kategoriích, z toho jich skutečně odstartovalo 139. Výkony závodníků byly excelentní!
V kategorii jednotlivců zvítězil Martin Příhoda soutěžící za Elektrárny Opatovice s počtem 106 ujetých okruhů (753 km), o jedno kolo méně má na kontě Martin Růžička (746 km) a oběma pánům šlapala na paty vítězná žena závodu Kateřina Rusá s 99 okruhy (703 km).
V kategorii dvoučlenných týmů se nejlépe umístil tým Mejetojedno se 123 ujetými okruhy (873 km), se kterými dosáhl absolutního vítězství. Za nimi Profibikeservis se 76 koly (540 km) a Lékárna.cz se 73 okruhy (518 km). V kategorii tří až čtyřčlenných týmů ujely stejný počet 123 kol týmy Rafkarna IDEA Cycling Team a CKP, přičemž o vítězi (Rafkarna) rozhodl rychlejší dojezd do cíle. Za nimi dojel tým Four Wheelers se 117 okruhy (831 km). Z pěti až šestičlenných týmů si nejlépe vedl již podruhé tým Elektrárna Opatovice s 99 okruhy, za nimi Boccia team s 95 okruhy (675 km) a Peaky riders s 90 ujetými okruhy (639 km). Špatně si nevedl s ujetými 80 okruhy ani čtyřčlenný tým Nadačního fondu 2P dovedený k cíli všemi čtyřmi závodníky a manažerským uměním Jaroslava Hantla.
Celkový počet ujetých okruhů překonal všechna očekávání. Cílová páska byla pokořena celkem 3936 krát a ujeto tak bylo společnými silami 27 946 km, což se rovná (bez 2 110 km) třem čtvrtinám dráhy rovníku! Zároveň závodníci „vyjeli“ svým výkonem částku 59 040 Kč na pořízení sportovního lehokola pro Terezku Vargovou z Tělovýchovné jednoty Košumberk. O záznam výsledků, které mohli závodníci díky Davidu Jindrovi a Petru Čumpelíkovi sledovat online na stránkách nadačního fondu, se po celou dobu závodu staral tvůrčí tandem Jiří a Marek Petrášovi. Atmosféru závodu zachytila na snímcích i videu fotografka Lydia Peterová.
Nálada byla po celých 24 hodin výborná a ohlasy pozitivní. Děkujeme za ně! Zásluhu na úspěchu celé akce má nejen realizační tým, ale i všichni dobrovolníci na silnici i v zázemí. Děkujeme za pomoc, za podnět na další novinky a těšíme se na příští ročník „Perníkové 24“. Foto ze závodu najdete na našem FB profilu odkaz zde.